Willkommen zur Henningstad Racing Teams Webseite
coming soon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fakta om Karting
Karting/Go-Cart/Formel-K  er en motorsportkategori som passer deg som liker fart og spenning, samt å mekke. Barn fra 5-7 år kan starte med å leie seg en el-kart på et go-cart senter som finnes i nærheten av de største byer i Norge. Allerede fra du er 7 år kan du melde deg inn i en klubb, ta lisens (kjørekurs), og kjøre din egne bensindrevet kart i klassen Cadetti. Konkurranser kan du kjøre fra det året du fyller 10 år. 

I alderen 7- 9 år kjører en i en klasse  som heter Cadetti
Max hastighet på karten er 55 km/t
Motor 60 ccm

I alderen 10-13 år kjører en i en klasse som heter Micro
Motor 85 ccm, med strupebrikke

Fra det året en fyller 12 år  kan en kjøre i en klasse som heter Mini
Motor 85 ccm

Fra det året en fyller 13 år kan en kjøre i en klasse som heter ICA Junior. For å kjøre internasjonalt må en være fylt 13 år.

Fra det året en fyller 14 år kan en kjøre en i en klasse som heter Yamaha

Øvrige klasser: ICA, ICC, Formula A, 125 Nasjonal, Rotax og Sport 2000. 

Karting er en forholdsmessig tid- og kostnadskrevende hobby. En brukt cart koster fra ca kr 8.000,- og oppover, en ny fra ca. 16.000,- og oppover.

For å kjøre go-cart må du ved siden av å ha ledsager (foreldre), også anskaffe deg sikkerhetsutstyr som brannsikker kjøredrakt, kjøresko, hjelm og hansker.

I tillegg kreves kjørelisens, vognlisens, ledsagerlisens, medlemskap i motorklubb og forsikring.

Treningsavgift varierer fra klubb til klubb. Det beste er å trene der du er medlem, det er rimeligst. Banene er som regel åpne for trening 2-3 ganger i uka. Løp varer fra en til to dager, og går som regel på lørdag/ søndag. En-dagsløp starter som regel ved 7-tiden om morgenen med teknisk kontroll og trening, og avsluttes en gang på ettermiddagen, avhengig av antall klasser og deltagere. Startavgift varierer som regel fra  400 - 600 kr pr løp.

Miljøet i go-cart i Norge er et forholdsvis lite, og hyggelig miljø, der alle har motorinteressen som fellesglede ved siden av et godt sosialt treffsted for hele familien.

Mer om regler rundt denne sporten finner du på nettsiden til Norges Bilsport Forbund på www.bilsport.no

Webmaster:racing@henningstad.oom
Copyright © 2008 Henningstad.com

 

Sponsorer

Anton Henningstad
Container Service
Tlf. 90 64 92 95
Arne Gulbrandsen AS
BMW Verksted